Beach Box – Stafford Street, Gerroa

The Beach box is a two storey house located on the edge of Gerroa’s headland

The design explores a response to the stunning ocean views to the south as in Major influence in the planning arrangement to accommodate a family in beachside living.  

The beach box is an example of negotiating between its fantastic views to the south and optimal orientation to the north. Clear pay on the envelope allows for both to perform as well as a sheltered courtyard for those windy southernly days. 

Each space optimises view corridors including slices out of the side boundary facades to capture a small ocean view from the bedrooms. 

The house expresses a simple yet intelligent coastal response to the surrounding environment, that allows the visitor’s senses to be elevated.

Stafford Street, Gerroa

Location

More Projects